Az évszázad esélye a Komáromi járás számára!
 
 
Politikusként kezdettől fogva egyik legfőbb célkitűzésem volt, hogy Komáromban megépüljön az új Duna-híd, ami gazdasági fellendülést hozhat a városnak, a járásnak és a szélesebb régiónak is. Sokszor megtapasztaltam ugyanis, hogy a munkahely teremtés lehetőségeiről a beruházókkal, vállalkozókkal, cégekkel folytatott tárgyalásaink alkalmával szinte mindig első kérdésként az infrastruktúra, az úthálózat állapota merült fel.
Tárgyalási esélyeinket jelentősen csökkentette a tény, hogy a szlovák részen sem autópálya, sem gyorsforgalmi út nincs. Bár Magyarországon az M1 autópálya közvetlenül Dél-Komárom mellett halad, korszerű közúti híd hiányában viszont mégsem lehet könnyen rácsatlakozni. Az Erzsébet hídon ugyanis szinte csak személyautók közlekedhetnek. 
                   
Ezért létfontosságú az új Duna-híd, hogy megnyíljon az úthálózat a vállalatok számára Európa szíve felé, hogy összeköttetésben lehessünk az európai úthálózattal! Ha ez megtörténik, sokkal kedvezőbb feltételek nyílnak a kis-, közép-, de akár a nagyvállalatok számára is. Sokkal könnyebben települhetnek ide cégek, új munkahelyek. A térség fejlődésnek indulhat.
Sajnos a rosszakarók, akik semmit sem tettek az ügy érdekében, sőt még hátráltatták munkámat, most is megpróbálják elhitetni az emberekkel, hogy az új Duna-híd az én választási „fogásom” csupán. Holott éppen tegnap jelentette be a minisztérium, hogy az Európai Bizottság több mint 100 millió euró támogatást hagyott jóvá az új Duna-híd építésére!!! Még az idén megkezdődhet az építkezés! Révben vagyunk! Ez lesz a térség legnagyobb beruházása, amelyhez mérhető az elmúlt időszakban nem volt és egy ideig nem is lesz. Ilyen jelentőségű projekt rendkívül pozítiv hatással lesz régiónkra. Ez a híd járásunk nagy esélye, kitörési, fejlődési lehetősége!
Természetesen a munka folytatódik, ugyanis egy elkerülő úttal lesz teljes a történet, ami északról egy újabb Vág-híddal kerüli meg a várost és Nyitra felé egy új gyorsforgalmi útra kapcsolódik rá! Ha ez megvalósul, elmondhatjuk, hogy valóban fejlett, korszerű európai infrastruktúrával, úthálózattal rendelkezünk. Egy ilyen térségbe, amely összekapcsolódik északkal és déllel is, közvetlen összeköttetésben van Európa úthálózatával szívesen jönnek befektetők. Mindez az életszínvonal növekedésére is nagy hatással lesz.
E célok megvalósításán dolgozok ma és jövőben is értük tenni szeretnék. 
Ehhez kérem bizalmukat, támogassák a 11-es Híd listát és kérem, karikázzák a nevem mellett lévő 6-os számot is. 
A Hídnak kormányra kell kerülnie, hogy mindez a lehető leggyorsabban megvalósulhasson!
 
Ha várod, hogy megépüljön az új Duna-híd és támogatod az elkerülő út megépítését, egy gyorsforgalmi úttal egybekötve, akkor kérlek oszd meg te is a bejegyzést! 
 
&nabp;
 
 
&nabp;