Kerékpárosoknál megszűnhet a zéró tolerancia!

 

 

Az évek során számos falunapon, rendezvényen vagy akár bornapon vettem részt, ahol rengeteg emberrel beszélgettem és rendszerint szóba került a kerékpárosokra vonatkozó zéró tolerancia. A polgárok azt kérdezték, hogy ha eltekernek a rokonuk, barátjuk születésnapjára vagy akár a szőlőbe, ugyan miért ne koccinthatnának egy pohárral az egészségükre vagy éppen miért ne ízlelhetnék meg a termést anélkül, hogy a rendőrök bírságaitól kéne tartaniuk? Itt nem berúgásról van szó, hanem kis mennyiségű alkoholról...

Ezért már évekkel ezelőtt a Híd kikérte a szakértők véleményét, akik megállaptítottak, hogy 0,5 ezrelék még nem hat negatívan az ember ítélőképeségére, koordinációjára..., nincs negatív hatással az ember kerékpározási készségére. Tehát nem egy pohár bor miatt lesz egy biciklis veszélyes az utakon.
Így nem láttam okát, hogy miért ne javasolhatnám a zéró tolerancia eltörlését a kerékpárra vonatkozóan, teljesítve az emberek kérését.
Szeretném kiemelni, hogy a zéró tolerancia csak a kerékpárosokra vonatkozna és azokra is csak a községen belül és szigorúan csak 0,5 ezrelék alkoholszintig (maximum 1-2 pohár bor vagy sör)! Tehát nem arról van szó, hogy bárki is részegen biciklizhetne. Ha az „üveg fenekére” akar nézni valaki, akkor továbbra sem ülhet biciklire!!! Aki betartja a szabályokat, az egy pohár sör után is be fogja tartani, aki pedig nem, az egy phohár sör nélkül sem tartja be, és annak mindenképp jár a büntetés!
Egyébként Európa több országában sincs érvényben a zéró tolerancia...
Remélem elfogadja a javaslatunkat a parlament, hiszen nemcsak az emberek mindennapjai lesznek megkönnyítve (nyugodtan elugorhatnak bringával egy baráti beszélgetésre a kocsmába, szülinapra...), nemcsak a felesleges pénzbüntetésektől lesznek megkímélve az emberek, hanem ezzel is szeretnék népszerűsíteni a kerékpározást, valamint segíteni a helyi szőlősgazdáknak, borászatoknak.
De ne feledjük, CSAK MÉRTÉKKEL!
Támogatod az ötletet vagy éppen ellenzed? Írd le a véleményed! :)
 
&nabp;
 
 
&nabp;