Miért is?

 

 

Már megint sok a találgatás, a fél információ a városfejlesztési tervvel, pontosabban ezen belül a új komáromi elkerülő úttal kapcsolatban. Ennek egyik fő oka, hogy a város vezetése nem egyértelműen foglal állást az ügyben, és nem veszi elejét a találgatásoknak.
Ebben az ügyben viszont sok a tanulság, és jó képet mutat a mai városvezetésről, hivatalról és testületről is. Nem célom a másokra mutogatás, igy megpróbálom leírni mi az ami engem ma dühít e kérdésben.
Tehát, egy városfejlesztési terv az mindig egy folyamat, a mostani megrendelését a testület 2016. januar 26-án hagyta jóvá, ekkor kellett a város vezetésének és a képviselőknek megadni a kéréseiket, elvárásaikat, változtatási szándékukat a kivitelezőnek. Volt is változtatási kérelem jó pár, viszont egyik sem vonatkozott az elkerülőútra, akkor az elkerülő út helyével kapcsolatban egyetlen városvezetőnek és képviselőnek sem volt kérése!!! Ez volt a kezdet, igy kezdte meg a kivitelező a munkát. Most júniusban hozták be az úgynevezett koncepciót, ami egy félkész változat, ezt kellett volna elfogadnia a testületnek, hogy folytatódjon a munka. Ebben benne volt az összes új kérelme a városnak! Így feltételezni lehetett, hogy el lesz fogadva, majd kb. 2018 második felében az egész új terv jóvá lesz hagyva.
Hát nem igy lett, és már másodszor lett a döntés elnapolva, ami min. 5 hónapos csúszást jelent.
Az első gond az, hogy ezzel a késlekedéssel a döntéshozók akadályozzák a város fejlődését, a munkahely teremtést és sok válalkozónak kárt is okoz ez a felesleges csúszás!
Másodszor, tudom milyen nehéz nagyszabású dolgokban lobbizni és intézkedni, főleg ha a régióból bizonytalanság hallatszik. Így volt ez az új Duna-hid esetében is. Már évek óta igyekszem intézni az elkerülő utat is, és végre amikor a Hid  párt kormányra kerül, sőt közlekedési minisztere is van, aki támogatni akarja a régiónk fejlődését, megint egyesek esetleg önös érdekből, csipkerózsika álmukból felébredve ellene tesznek. A miniszter úr májusban, amikor a város vezetését felvittem hozá, egyértelműen elmondta, hogy minél hamarabb döntést vár, mert csak akkor van esély még ebben a választási ciklusban elinditani esetleg a munkálatokat. Erre akor a vezetés kezét is adta.


 Ezért a pár hónapos csúszásért valószínűleg nagy árat fog fizetni a város és a régió, hiszen most már valószínű, hogy a munkálatok ebben a választási ciklusban nem fognak elindulni, és igy ki tudja mi lesz?!
A városfejlesztési terv 2005-től ismert, az országos és regionális sajtó többször foglalkozott vele az évek során, 2016 januárjában még a városvezetés és a képviselők sem kifogásolták az elfogadott nyomvonalat, és most…???
Ezért vagyok elkeseredve, mert a város polgárai, vállalkozói rosszul járnak a késéssel, és ezt tudatosítom, ezért harcoltam, hogy elfogadjuk. Továbbá elkeseredek, ha azt hallom miután a szakemberek sokasága elmondta, hogy kell az elkerülő út a városnak, régiónak ezútán a laikusok, hozzá nem értők tuti értesülésekre hivatkozva ezt megkérdőjelezik… Komárom fekvéséből adódva sajnos nincs olyan döntés ami mindenkinek tetszik ezt is elmondták a szakemberek, de ők egy lehetséges kompromiszumot választottak a nyomvonal tervezésénél.
Végezetül, hogy egyértelmű legyen a polgárok nagy része természetesen nem lehet képben ez ügyben, igy az Ő tiltakozásuk jóhiszemű és ezzel nincs semmi baj! Viszont az, hogy 2005 óta a városfejlesztési terv többször meg volt nyitva és most 2016 januárjában is, ezek után egyes városvezetők és képviselők nincsenek képben, csak most ébrednek fel és tiltakoznak, az polgárként elkeseritő nekem, mivel igy saját felkészületlenségükről adnak képet az embereknek! Ezek a dolgok keserítenek el engem, és azért harcolok, hogy a szakemberek által megtervezett változat minél hamarabb el legyen fogadva, mert meggyőződésem, hogy így fejlődhet csak városunk és járásunk. Sok még a munka, de ez összefogást ígényel nem pedig széthúzást! Ez az itt élök érdeke!

Ha támogatod az elkerülőút mihamarabbi megépitését nyomj egy megosztást! 

 

&nabp;
 
 
&nabp;