Öntsünk tiszta vizet Nyitra megye poharába!


 

 

Az MKP tagjai több fórumon, blogon büszkén hangoztatják, hogy mennyire az ő elképzelésük szerint, mennyire általuk irányítva történnek a dolgok Nyitra megyében. Izzadtságszagú és félrevezető propagandájukkal már jócskán túllépték a tűrésküszöböt, így jómagam is kénytelen vagyok tényekkel és valós tartalommal reagálni az ő megvezető állításaikra.

Kezdjük az elején! Mi a Híddal nem folytattunk és folytatunk kettős beszédet. Miután az MKP a saját pártérdeki miatt elutasitotta a Híddal való közös indulást, úgy gondoltuk, hogy Nyitra megyében Milan Belica vagy Kotleba embere fog nyerni (szerencsére Kotlebáékat túlértékeltük). Tehát 2 dolog közül választhattunk. Vagy Belicáékkal szembe megyünk és folytatódik a megye északi és déli részei közti szembenállás vagy megtámogatjuk Belicát és cserébe fejlesztést kérünk a déli járásoknak. Mi a Híddal a déli járások támogatását választottuk a pártérdekekkel szemben.

Tény, hogy a választások után a Híd megtartotta eddigi eredményét Nyitra megyében és a koalíciónak köszönhetően a legnagyobb frakciónak a tagja, ami már 20 képvislővel működik, a koalíciónkkal pedig mi adjuk a megye elnökét és  a három alelnököt is!
Az is tény, hogy az MKP-nak Nyitra megyében 15-ről 11-re csökkent a képviselőinek száma. Majd a választások után a kormánykoalíció és az MKP között zajló egyességeknek köszönehtően, az MKP is kapott egy alelnöki posztot.

Az MKP azt sugallja, hogy ők nem állapodtak meg a kormánypártokkal és ellenzéki szerepben maradnak, de mindezt úgy, hogy lesz nekik alelnökük és számos egyéb fontos hatáskörük, sőt a déli járásokat ők fogják irányitani... Nos kedves barátaim, ezt a kettős beszédet szerintem senki sem eszi meg! Aki egy kicsit is belegondol beláthatja, hogy nem lehet egyszerre hatalmon lenni meg nem is...ellenzékben lenni, de irányítani is... Ez olyan mint ha valaki azzal dicsekedne, hogy bizony úszó bajnok lesz, de a vizbe nem megy bele... A kettő nem megy együtt, úgy ahogyan az MKP-nak sem a kettős játéka.

A fenti számokból világosan kitűnik, hogy a valóságban az MKP nélkülünk sem északon, sem délen  nem tehet semmit. Hiába akar mást hangoztatni... A megyei parlament összetételének, koalíciós partnereink együttműködésének köszönhetően egyértelmű, hogy a déli járásoknak elsősorban a Híd tud segíteni. Ebben természetesen része és megfelelő helye lehet az MKP-nak is, de nélkülünk önállóan semmit nem tudnak elérni a megyében.

Úgy gondolom, hogy fontos volt ezeket a dolgokat tisztázni az MKP hamis propagandájával szemben.

Viszont mi a politikánk alapjaihoz hűen nem “előzgetni” akarjuk politikai partnereinket és ellenfeleinket, hanem elveinket betartva,  együttműködve szeretnénk eredményeket elérni - emiatt az emberek érdekében kompromisszumokra is hajlandóak vagyunk. Ennek lett tényleg kézzelfogható eredménye az a teljesítményalapú együttműködés, amely stabil megyei többséget jelent közös céljaink eléréséhez, köztük a déli járásokban élő polgárok életkörülményeinek javulásához. Tudatosítani kell, hogy az eredményeket nem a mindenkivel szembeni erőfitogtatás, hanem csakis az együttműködésre hajlandó, közös hangot és közös megoldásokat kereső, higgadt politizálás jelenthet. Ezt a politikát pedig megyénkben, a déli járások érdekében egyedül a Híd valósítja meg.

&nabp;
 
 
&nabp;